Žvejams apie žuvis ir žvejybą

Tikra žuvienė

tikra žuvienė ant laužoNe kiekviena šeimininkė moka virti tikrą žuvienę. O be to ir žuvienės virimas greičiau žvejo pareiga. Pačiam žvejui verdant žuvienę ji tikrai būna skanesnė.

Pirmiausiai reiktų paminėti jog pati tikriausioji žuvienė gali būti išvirta tik ant laužo liepsnos. Būtini jos prieskoniai – dūmų, ežero, miško aromatas. Na, bet aišku galima pabandyti virti ir namuose. Pirmiausia patys mažiausieji ešeriukai išskrodžiami ir nuplaunami, jokiu būdu negalima skusti žvynų! Išskrodus ešeriukai sumetami į puodą ir verdami. Kai sultinys išverda (kokios 10-15 minučių), jį reikia perkošti. Tada gautą sultinį vėl užkaiskite, sudėkite prieskonius – pipirus (negailėkite), laurų lapelius, petražolės, įtarkuokite morką, supjaustykite vieną ar kelis svogūnus (kas nemėgsta svogūno, galima dėti pora kart įpjautą ropelę, kurią po to išgriebsite), krapų, taip pat įdėkite supjaustytų bulvių ir stambesnių žuvų gabalų. Bulvėms išvirus – žuvienė paruošta.

Jokiu būdu nedėkite miltinių produktų, ar kruopų!

Leave a Reply

Close Menu